Rutger van der Kamp

Als ik mijzelf zou moeten omschrijven zou ik zeggen dat ik erg sociaal en (soms te) impulsief ben. Hierdoor lag het studeren mij eerst minder dan ik had gedacht, vooral wanneer het aankwam op zelfstudie. Het vele lezen wat voorkomt bij mijn studie Rechtsgeleerdheid ontnam mij de moed voor de studie op sommige momenten. Ik wist wel waar ik aan begon, maar had gehoopt meer praktijkervaringen op te doen in de loop van de bachelor. Toen ben ik opzoek gegaan naar manieren om het recht tot leven te laten komen. Ik ging mij inzetten voor een studievereniging en ging vrijwilligerswerk doen voor de Leidse Rechtswinkel. Op deze manier kwam ik in direct contact met de praktijk en zag ik die impact die het recht heeft op zowel particulieren als bedrijven. Ik raakte opnieuw gemotiveerd voor mijn studie en dit is sindsdien niet meer veranderd. Mijn interesse ligt op het moment bij het internetrecht, maar ik laat mij zeker niet afschrikken om mij te verdiepen in andere vakgebieden.

Rechtencircuit.nl brengt mij wat ik miste: een connectie tussen mijn studie en de praktijk. Door te schrijven over alle mogelijke rechtsgebieden word ik enthousiaster over het recht en stijgt mijn motivatie om beter te presteren. Ik hoop in de tijd die ik hier mag doorbrengen om veel te weten te komen over de vele onderdelen van de rechtspraktijk en mooie interviews af te nemen met personen met een betekenisvolle positie binnen het recht. 

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar redactie.rechtencircuit@gmail.com

Rutger van der Kamp
Scroll naar boven
Scroll naar top