Pleuntje Frima

Als jongste uit een medisch gezin koos, ik er toch voor Rechtsgeleerdheid te gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Na veel twijfelen tussen journalistiek en rechten ben ik blij dat ik voor het laatste heb gekozen. De studie ligt mij en ik heb er plezier in. Toch merk ik dat mijn hart ook nog steeds sneller gaat kloppen van interviewen, actualiteiten, schrijven en social media. Bij de bachelor Rechtsgeleerdheid ligt de focus vooral op theorie, maar wordt helaas niet veel aandacht besteed aan schrijven of interviewen. Daarom vormt Rechtencircuit.nl het perfecte platform waar mijn twee passies samenkomen. Door actuele onderwerpen aan het recht te koppelen, komt de stof meer tot leven en verliest het zijn soms taaie, droge karakter. 

Tijdens de studie Rechtsgeleerdheid komen veel rechtsgebieden aan de orde. Op deze manier kan je van alles een beetje proeven. Dit is erg nuttig, maar kan de keuze voor bijvoorbeeld een master ook lastig maken. Omdat ik bijna elk rechtsgebied interessant vind, weet ik nog niet welke richting ik op ga. Naast het lopen van stages, wil ik mijn interesses verder concretiseren door te schrijven voor Rechtencircuit.nl en tegelijkertijd mijn schrijfkwaliteiten naar een hoger niveau tillen. Door in gesprek te gaan met juristen uit de praktijk hoop ik niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn medestudenten het beeld van de juridische wereld en de mogelijkheden te verhelderen.

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar redactie.rechtencircuit@gmail.com

5I8A3234

Scroll naar top