Lauran Oud

Toen taal nog neerkwam op Aap, Noot en Mies en rekenen op één plus één is twee, vond ik beide nog wel wat hebben. Zodra rekenen evolueerde in wiskunde en algebraïsche formules mijn kant op werden gesmeten, stond het huilen mij echter nader dan het lachen. Met taal ging het eerder andersom. Hoe uitgebreider het netwerk van spelling- en taalregels werd, hoe mooier ik het allemaal vond. Naast het simpelweg beheersen van taal ontstond diep in mij ook een liefde voor het beheersen en zelfs creëren ervan. Ik schreef vroeger veel verhaaltjes en vond het heerlijk om mijn drukke ADHD-gedachten over papier te laten dansen met inkt. Door de jaren heen kwam een heuse taalwachter in mij tot leven die niet schroomde voor het verbeteren van vriend en vijand wanneer er een illegale ’t’ na een ‘d’ volgde. Vanuit deze passie voor het begrijpen van taal in combinatie met het toepassen hiervan sprak de studie Rechtsgeleerdheid mij aan. Want als ik één ding leuker vond (en ook zeker vind) dan stil genieten van taal, is het hiermee hardop communiceren en discussiëren. Match made in heaven!

Een paar jaar later kruiste mijn pad Rechtencircuit.nl. Het toeval wilde dat ik – nu mijn bachelor bijna tot een einde kwam – net op zoek was naar iets waarbij ik meer met mijn studie bezig kon zijn maar ook erg veel plezier uit zou kunnen halen. Een plek waar je artikelen schrijft, andermans artikelen onder de loep neemt en nieuwe vrienden maakt, Rechtencircuit.nl bleek al heel snel het prijswinnende paard in de ren. Ik hoefde ook geen seconde te twijfelen om een poging tot solliciteren te wagen en gelukkig met succes!

Het komende jaar hoop ik bij Rechtencircuit.nl mijn gevoel voor taal en creativiteit in te kunnen zetten en zo een mooie aanwinst te kunnen zijn voor de redactie. Ik vind het in ieder geval een verademing dat ik mijn interesse in de juridische wereld nu mag gaan combineren met het taalwachtertje spelen en het laten dansen van mijn vingers over het toetsenbord (inkt is immers inmiddels een beetje passé).

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar redactie.rechtencircuit@gmail.com

WQP07365-2
Scroll naar boven
Scroll naar top