Kersten Wierda

Hi allemaal! Ter introductie: ik ben Kersten en ik werk (inmiddels) als advocaat-stagiair bij Stek Advocaten op de sectie Finance. Tijdens mijn studie ben ik er door juridische nevenactiviteiten (zoals de Wetwinkel) en stages/werkstudentschappen achter gekomen dat de advocatuur mijn plekkie is. 

Met onwijs veel plezier ben ik anderhalf jaar hoofdredacteur van het Rechtencircuit geweest. Ik kan met volle overtuiging zeggen dat Rechtencircuit de leukste nevenactiviteit van mijn (7 jaar durende!) studietijd is geweest. Ik heb 9 onwijs toffe mensen uit het juridische werkveld geïnterviewd, mezelf afgeleerd om juridisch wollig te schrijven (waar mijn scriptiebegeleidster erg blij mee was), geleerd hoe je een website in elkaar zet en geleerd hoe je in een groep met tegenstrijdige meningen toch op eenzelfde eindresultaat uitkomt. Daarnaast was het zeker geen straf om minimaal één avond per week biertjes te drinken met de gezelligste club studenten die er is.

In mijn werkende leven heb ik nog steeds veel aan de kwaliteiten die ik tijdens mijn tijd bij Rechtencircuit heb ontwikkeld. Doordat alle interviews voor het moment van publicatie klassikaal worden besproken, leer je om te gaan met het krijgen van feedback. Daarnaast is een actieve schrijfstijl een groot goed: de cliënt heeft veel meer aan een e-mail in normale mensentaal dan aan een stuk in academisch, juridische abracadabra. Ook leer je goed plannen door de strakke deadlines en krijg je veel mee van de verschillende bedrijfsculturen, doordat je tijdens interviews langsgaat bij veel verschillende organisaties.

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar info@rechtencircuit.nl

Kersten Wierda

Scroll naar boven
Scroll naar top