Eva Cabooter

Iedereen die met mij een sterk gevoel voor rechtvaardigheid deelt, zal vroeg of laat ervaren dat dit zich soms manifesteert in een anders onbegrip. Zo kreeg ik van mijn opa ooit het vriendelijke verzoek niet altijd het laatste woord te hebben. ‘Die eigenschap zal je nog eens tegenstaan.’ Vanzelfsprekend duldde hij na deze kritiek geen tegenspraak. Inmiddels tien jaar na dato zou ik hem op mijn beurt toch willen vertellen dat het juist deze eigenschap was die me in mijn rechtenstudie verder heeft geholpen.

Het recht is veelzijdig en complex, en hoewel rechtvaardigheid het fundament legt voor de oplossing van elk juridisch vraagstuk, bestaat er niet iets als het goede antwoord. Aan de oplossing van elk juridisch vraagstuk ligt daarom altijd een nieuwsgierige en kritische houding ten grondslag. Tegelijkertijd spreekt de theorie voor velen vaak weinig tot de verbeelding, maar is het juist de taal die in het recht ruimte laat voor interpretatie. Rechtencircuit.nl biedt mij de mogelijkheid een journalistieke invulling te geven aan mijn grote belangstelling voor taal, het recht en de politiek. 

Door deskundigen uit het veld te spreken en diverse onderwerpen vanuit verschillende gezichtspunten te belichten, hoop ik de droge stof uit de boeken voor de lezer tot leven te kunnen brengen. Ik verheug me erop mijn bijdrage te leveren aan Rechtencircuit.nl.

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar info@rechtencircuit.nl 

Blank,Avatar.,Photo,Place,Holder.
Scroll naar boven
Scroll naar top