Dirk Teunis

In tegenstelling tot velen kwam ik er al vrij snel achter wat ik na het afronden van het gymnasium wilde gaan doen. Doordat mijn grootvader werkzaam was bij de faculteit staats- en bestuursrecht aan de Universiteit Utrecht, wist ik dat ik Rechtsgeleerdheid wilde studeren. De interesse voor zijn rechtsgebied heb ik daarentegen niet van hem geërfd, aangezien ik dit jaar ben begonnen aan mijn master Intellectueel eigendomsrecht, innovatie en technologie aan de Universiteit Utrecht.

Wat mij altijd heeft gefascineerd, is het maatschappelijke en actuele wat door de hele studie verweven is. Uit bijna elk nieuwsartikel is wel een bepaalde juridische context te halen. Ik vind het erg interessant dit uit te zoeken. Op Rechtencircuit.nl verschijnen daarom veel artikelen van mij over dergelijke actuele onderwerpen, die waarschijnlijk zien op mijn interesse voor bijvoorbeeld het intellectueel eigendoms-, privacy- en mediarecht.

Het schrijven voor de redactie van Rechtencircuit.nl lijkt mij vanwege een andere reden ook erg interessant: de mogelijkheid in contact te komen met advocatenkantoren en op deze wijze kennis te maken met de rechtspraktijk. Gedurende mijn masteropleiding zullen er ongetwijfeld vragen opduiken over het reilen en zeilen binnen verschillende juridische instanties. Dit kan ook voor andere studenten een beetje onduidelijk zijn. Als redacteur hoop ik mijn eigen vragen te beantwoorden en mijn bevindingen tegelijkertijd te delen met studenten die mogelijk met dezelfde vragen zitten. 

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar redactie.rechtencircuit@gmail.com.

5I8A3270
Scroll naar boven
Scroll naar top