Coen Beijlevelt

Alweer twee jaar ben ik onderdeel van het fantastische project dat Rechtencircuit.nl heet. Als tweedejaars rechtenstudent stapte ik voor het eerst het lokaal in waar de redactie wekelijks vergaderde. Voor mijn tijd bij de redactie heb ik een bachelor Economie & Bedrijfskunde aan de UvA afgerond, maar al vrij snel kwam ik erachter dat mijn passie niet ligt bij het optimaliseren van financiële modellen en het berekenen van de future cash flows van multinationals. Nee, het recht dat ligt mij veel beter. Het mooie aan het recht is dat je het van tig verschillende kanten kan bekijken. Dat is volgens mij ook hetgeen wat je tijdens de rechtenstudie leert: een bepaald probleem van verschillende kanten op een juridische wijze analyseren.

Het mooie is dat Rechtencircuit.nl hier perfect op aansluit. In de twee jaar dat ik nu redacteur bij Rechtencircuit.nl ben, durf ik te zeggen dat ik het recht van bijna alle kanten heb gezien. Zo was mijn eerste interview ooit met de voormalig beste M&A-advocaat van Nederland, Arne Grimme. Ondanks dat ik mijzelf later wel in de advocatuur zie werken, vond ik het belangrijk om ook andere beroepsgroepen te zien. Zo interviewde ik in juni van 2019 John Jaakke, voormalig advocaat en voorzitter van Ajax, maar nu management adviseur. Hij liet mij zien dat Rechtsgeleerdheid de perfecte basis biedt om in bijna iedere beroepsgroep je ei kwijt te kunnen, of dat nu de advocatuur, het bedrijfsleven of de consultancy is.

Het meest indrukwekkende interview was toch echt met Holleeder-rechter Frank Wieland. Hij was net klaar met misschien wel het meest besproken proces dat ooit in juridisch Nederland gevoerd is, maar kon nog steeds heel nuchter vertellen over de andere zaken die hij in het verleden had gedaan. Hij liet mij hiermee inzien dat het niet gaat om de grootte van het proces, maar om de leuke en minder leuke levenslessen die je er voor de toekomst uithaalt.

Naast mijn redacteurschap heb ik anderhalf jaar geleden van Anouk de kans gekregen om het platform verder te ontwikkelen in de rol van bestuurder. Eerst als secretaris en nu dik een jaar als voorzitter. Deze kans heb ik met beide handen aangegrepen en hier heb ik intens veel van geleerd. Niet alleen als het gaat om het aansturen van een redactie en een bestuur of het bepalen van een visie voor de toekomst, maar vooral hoe je een sfeer neer kan zetten waarbij alle neuzen dezelfde kant op staan. Komend jaar wil ik er als voorzitter alles uithalen en een platform overdragen dat rechtenstudenten en al haar lezers de mogelijkheid biedt om zichzelf te ontwikkelen. Ik heb er vertrouwen in dat dit gaat lukken!

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar info@rechtencircuit.nl

Foto Coen

Scroll naar boven
Scroll naar top