Bryan Hoogland

Net zoals vele andere scholieren was het ook voor mij niet eenvoudig om aan een weloverwogen studie te beginnen. Mijn voorkeur ging altijd uit naar Geneeskunde en dat is waarom ik op de middelbare school voor N&G had gekozen. Het is dan ook zeker niet voor de hand liggend dat ik uiteindelijk bij de studie Rechtsgeleerdheid ben uitgekomen. Mijn kracht lag altijd bij de cijfers en het rekenen, en de boekenlijst die je kreeg voor het eindexamen lag altijd onderaan de stapel met huiswerk. Toch had ik besloten om een open dag te volgen van de studie Rechtsgeleerdheid aan de UvA en mee te gaan na een paar colleges van vrienden. Dit was uiteindelijk de beste keuze, naast Rechtencircuit.nl natuurlijk, die ik heb kunnen maken.

De mogelijkheid om in jouw bachelor zoveel verschillende rechtsgebieden te leren kennen sprak mij heel erg aan. Voor studenten die niet precies weten welke richting ze op willen, vormt deze studie de ultieme basis voor een mooie carrière. Zelf wist ik niet zeker welke richting ik op wilde, en dat was in mijn eerste en tweede jaar ook totaal nog niet zo. Totdat ik voor het eerst bij een advocatenkantoor ging werken als bijbaan. Hierdoor heb ik een passie ontwikkeld voor het ondernemingsrecht, waardoor ik nu met veel plezier dit jaar ben begonnen met de master Commerciële Rechtspraktijk aan de Universiteit van Amsterdam.

Ik heb het geluk gehad dat ik op een gegeven moment wist wat ik wilde. Helaas hebben andere studenten na hun studie hier nog steeds geen idee van. Dat is één van de redenen waarom ik heb gekozen voor Rechtencircuit.nl. Naast het ontwikkelen van mijn lees- en schrijfvaardigheden vind ik het heel belangrijk dat je als student goed weet welke keuzes je allemaal kan maken en welke opties er allemaal voor je liggen. De verscheidenheid aan mogelijkheden die je op kan met deze studie zijn ontelbaar. Deze wil ik beter in kaart brengen, zodat rechtenstudenten een makkelijkere en weloverwogen keuze kunnen maken over hun toekomst.

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar info@rechtencircuit.nl

Bryan Hoogland
Scroll naar boven
Scroll naar top