Laden Evenementen

M.P. Vrij – Lezing dhr. mr. Fons Orie (rechter bij het Joegoslavië-tribunaal)

Op woensdagavond 25 april zal Alphons Orie op uitnodiging van M.P. Vrij en Stichting Juridisch Spreekuur Gedetineerden een lezing geven. Aanmelden is gratis en kan door een mail te sturen naar activiteiten@mpvrij.nl!

Vanaf 1971 doceerde de heer Orie strafrecht aan de Universiteit Leiden, tot hij in 1980 werd toegelaten tot de balie bij de Hoge Raad. Op dat moment was hij tevens partner van het advocatenkantoor Wladimiroff & Spong. Tijdens zijn periode in de strafrechtadvocatuur richtte hij zich voornamelijk op strafzaken voor de Hoge Raad. Van 1994 tot 1997 was hij raadsheer plaatsvervanger in het Gerechtshof Amsterdam en sinds 1998 was hij een door de kroon benoemd rechter in het Hof van Discipline.

Rechter Alphons Orie werkte bovendien zestien jaar lang voor het Joegoslaviëtribunaal, dat onlangs – na 24 jaar – haar deuren sloot. Tijdens de lezing zal de heer Orie ingaan op zijn werkzaamheden bij dit tribunaal. Heeft het hof de verwachtingen waargemaakt?

De lezing zal aanvangen om 19:00 uur in zaal A2.07.

Wil je dus meer te weten komen over het internationaal humanitaire recht / het (internationale) strafrecht? Meld je dan snel aan door te mailen naar activiteiten@mpvrij.nl!

Sla op in agenda

Deel dit evenement

Details

 • Datum en tijd:

  25 april 2018 om 19:00 - 22:00

 • Organisator:

  M.P. Vrij

 • Locatie:

  Roeterseiland
  Nieuwe Achtergracht 166
  1018 WV Amsterdam

Scroll naar top