Laden Evenementen

JFR – Gastcollege Rob Bertholee, Directeur-generaal AIVD

Directeur-generaal AIVD over terrorismebestrijding en privacy.

Technologische ontwikkelingen gaan razendsnel, waardoor wetgeving over bijvoorbeeld communicatiemiddelen vaak achterloopt. ‘In de 21 ste eeuw communiceren kwaadwillenden vooral in bits en bytes, net als wij’, aldus de AIVD; daarom is het nodig de inlichtingenmethoden te moderniseren. Deze mogelijkheden staan in de vernieuwde Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv)

Maar volgens bijvoorbeeld Amnesty International of voorvechters van privacy heeft deze ‘sleepwet’, zoals zij de Wiv noemen, zeer grote gevolgen voor de vrijheid van burgers. Daarom vindt er op 21 maart hierover een landelijk referendum plaats.

Enkele dagen voor deze volksraadpleging is Rob Bertholee, directeur-generaal van de AIVD te gast om over het spanningsveld van de nieuwe wet te praten en de werkzaamheden van de AIVD toe te lichten. Kun je afgeluisterd worden als je in de buurt van een verdachte woont? Mag de overheid je smart-TV hacken? Of valt de bedreiging van onze privacy in het niet bij die van het terrorisme?

I.s.m. JFR (Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam), CIA (Criminologie In Actie) en
Studium Generale.

Belangrijk: Dit programma is enkel toegankelijk na aanmelding en alleen voor studenten, Aio’s en medewerkers van EUR, EUC en EMC.
Neem a.u.b. je studentenkaart of medewerkerspas mee met het oog op controle bij de ingang.

Aanmelden kan via Studium Generale Erasmus door op deze link te klikken!

Sla op in agenda

Deel dit evenement

Details

  • Datum en tijd:

    12 maart 2018 om 00:00

  • Organisator:

    JFR

  • Locatie:


Scroll naar top