Derek Rademaker

Vanaf een jaar of tien weet ik in ieder geval één ding zeker. Ik hou van winnen. Die ene stap extra zetten om een goed resultaat neer te zetten voor iets dat je geweldig vindt. Vroeger uitte zich dat elke zaterdag of zondag op het hockeyveld, wanneer ik weer een wedstrijd mocht spelen. Dit heb ik met veel plezier en liefde voor de sport jaren op hoog niveau gedaan, maar uiteindelijk moest ik door. De middelbare school was klaar, ik begon met studeren en voor mij was het geen optie om op hoog niveau te blijven hockeyen.

De jaren in de aanloop naar het studeren heb ik altijd geroepen dat ik de studie Rechtsgeleerdheid of International Business Administration wilde gaan doen. Na weinig nadenken, ben ik toen begonnen aan de studie IBA. Dit heb ik twee jaar gedaan met de twijfel in mijn achterhoofd of dit wel de juiste keuze was geweest. Persé wilde ik weten of rechten niet meer bij mij paste. Door deze twijfel heb ik besloten om na twee jaar toch te stoppen met IBA en te beginnen aan de studie Rechtsgeleerdheid.

Wat mij fascineert het recht is dat het overal in de samenleving terug is te vinden en je tijdens je studie bij elk nieuw vak weer iets leert over een ander aspect van hoe het recht in elkaar steekt. Daarnaast heb ik altijd veel gelezen en mij met talen beziggehouden, wat goed van pas komt bij de studie, maar één ding is voor mij de echte bevestiging geweest dat ik de goede keuze heb gemaakt. Ik kan mij namelijk weer vastbijten in iets waar ik mijn plezier uit haal. Het is nu niet meer winnen op het hockeyveld, maar in de collegezaal of op het moment dat je met de tentamens bezig bent. 

Inmiddels ben ik nu bezig met mijn derde jaar bachelor en ben ik Rechtencircuit.nl gaan doen, omdat ik mijn enthousiasme voor het recht en het feit dat het recht in meer gebieden dan alleen de rechtspraak terug te vinden is, wil delen met mijn (eventueel ook twijfelende) medestudenten. 

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar inforechtencircuit@gmail.com

5I8A3220
Scroll naar boven
Scroll naar top